Preparant la pàgina…

CANVI DE GUÀRDIA

Una de les coses que més ens agraden de quan viatgem és descobrir llocs i viure moments que quan et despertes no tens previst. Això és el que ens va passar el nostre primer matí a Quito, capital d’Equador. Tant bon punt ens vam despertar li vam preguntar al noi del hostel si ens podia indicar on hi havia una oficina d’informació turística. Ens va dir que era a dos “cuadras” i que si corríem una mica, al cap d’uns deu minuts a la mateixa plaça on es trobava l’oficina, s’hi celebrava el canvi de guàrdia. I diem que celebraven perquè va ser un gran espectacle. En el balcó de la Casa Presidencial que dóna a la “Plaza de la Independencia”, hi havia el President d’Equador, el Vicepresident, la ministra de justícia, representants de l’ONU, entre molts d’altres.  

img_4170-editadaimg_4172img_4173img_4202img_4208img_4238-1img_4212

Ens va sobtar molt veure com en tot moment la gent ovacionaven al seu President. També, crida l’atenció veure com de patriòtics són quan sona l’himne i pugen la bandera. Absolutament tothom el canta i es posa de cara a la bandera. De fet, a les fotos es veu clarament com en el moment d’alçar la bandera, quatre homes surten al balcó a vetllar per la seguretat del President.  

 img_4218img_4240img_4221img_4195

Enmig de la celebració ens vam trobar un grup de catalans de Lleida que formen part d’una ONG i que són els organitzador de la Via Catalana a Bogotà, que estaven molt emocionats mostrant l’estelada i explicant als equatorians encuriosits d’on era la bandera.  A més a més, en diversos moments el responsable de l’ONU que hi havia (és català) els va saludar efusivament. 

img_4243img_4244