Preparant la pàgina…

CUSCO

La ciutat de Cusco està considerada el melic del món per a la cultura Inca. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1983 i és la capital històrica de Perú. És el punt des d’on comencen totes les excursions a Machu Picchu, la travessa el camí Inca i és una de les cuitats que més ens va agradar del país.

La ciutat està plena d’història, en els seus carrers es poden veure parts d’edificis pre-Inques, Inques i post-Inques. Si la visiteu no us podeu perdre:

  • La Plaza de armas, és la plaça major del poble. Sempre hi ha activitat i està envoltada d’edificis de pedra, alguns encara amb parets Inques.
  • El mercat de San Pedro, és un d’aquells mercats que hi pots trobar de tot i a bon preu. Tot el que vulguis comprar, tant menjar com souvenirs, allà ho trobaràs més barat.
  • El barri de San Blas, és un barri construït damunt les terrasses agrícoles dels Inques. Actualment hi abunden els bars i les petites botigues i es diu que és el barri bohemi de la ciutat.

I una última curiositat, pel centre de la ciutat és comú veure llames amb les típiques dones peruanes que les utilitzen per a transportar pesos.