Preparant la pàgina…

LA CUENCA D’EQUADOR

En tot el món hi ha dues ciutats que tenen el nom de Cuenca. Una es troba a Espanya, i l’altra al sud d’Equador. Ambdues tenen semblances, principalment amb les cases penjants al riu. Quan els espanyols van colonitzar-la, van posar-li aquest nom, degut a les similituds i la importància de la ciutat de Cuenca en aquella època. Tot i que realment l’equatoriana rep el nom de Santa Ana de los Cuatro Ríos de Cuenca, ja que la creuen quatre rius.

La Cuenca d’Equador, es tracta d’una ciutat colonial, amb molta història i que difereix molt de la resta de ciutats del país. El seu centre històric, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1999. Aquest alberga un gran nombre d’esglésies. 

En segon lloc, en aquesta ciutat vam allotjar-nos a l’Hostal La Cigale. Està situat a la Plaza de la Merced i a molt poques “cuadras” (com en diuen ells a les illes de cases) de la Plaça de la Independència. Es tracta d’un hostal petit però amb molt d’ambient. De fet, l’entrada del hostal és un bar-restaurant i cada vespre s’omple de gent per sopar o prendre alguna cosa. El recomanem molt, hi vam estar molt a gust i a un bon preu.

Una altra de les coses que volem recomanar d’aquesta ciutat és la Casa Museo del Sombrero de paja toquilla. Aquest és un dels productes estrella de la ciutat de Cuenca. Molts locals es dediquen a treballar i elaborar productes (sobretot barrets) amb la paja toquilla. En el museu vam poder observar el procés d’elaboració del barret clàssic, i ens van explicar que ofereixen cursos gratuïts per tothom que en vulgui aprendre, fins i tot pels turistes.

De Cuenca, també recomanem molt el free walking tour que us expliquem amb detall en el següent article.