Preparant la pàgina…

LA FORTUNA, TERRA DE VOLCANS

Aquests darrers dies hem estat a La Fortuna, ciutat al nord de Costa Rica. S’hi arriba amb bus públic directe des de San José (8 dòlars un trajecte de 4 hores). És una de les destinacions turístiques més importants de Costa Rica, pel gran nombre d’activitats que s’hi poden fer (tirolines, rafting, observació d’aus, senderisme, balnearis d’aigües termals, entre d’altres). Però el que realment dóna a conèixer La Fortuna és el Volcà Arenal que està a només uns 8 quilòmetres del poble. 

El Volcán Arenal és un volcà amb forma cònica i que està en actiu. Per alguns especiaistes és conegut també com al bebè dels volcans ja que només té uns 7000 ays. Al 1968 va tenir l’explosió més gran de lava i va provocar diversos morts i danys als pobles propers. En una segona expulsió important de lava, cap al 1993 el volcà es va colapsar i va provocar la creació de quatre cràters que anomenàven com a a, b, c i d (l’original). Actualment, només queden el c i el d i de fet, degut a les expulsions que hi ha anat havent des de llavors, el cràter c ha crescut uns 300m per sobre de l’original. Actualment, està rotundament prohibit pujar a cap dels dos ja que contínuament va emetent gasos tòxics.

Al cràter que sí que es pot visitar és Cerro Chato, que és on nosaltres hem pujat avui. És conegut com el germà gran del Volcà Arenal. El seu nom prové de Cerro que vol dir muntanyeta i chato que vol dir plà, i una explosió va fer obtingués aquesta forma. En aquest cràter sí que permeten pujar perquè fa més de 150.000 anys que no hi ha activitat per tant, es considera mort. Amb els anys, l’aigua de la pluja s’ha anat acumulant en el seu cràter i ha format una llacuna qur anomenen Green Lagoon on actualment es banyen tots els turistes quan aconsegueixen arribar a dalt. L’excursió fins a dalt al cràter dura unes 4 hores aproximadament, pujar i baixar. I l’entrada a Cerro Chato costa 12 dòlars. Per arribar-hi es necessita cotxe o bé, amb taxi des de la Fortuna. El trajecte val uns 8 dòlars. 

img_3938-medium img_3944-medium img_3949-medium img_3951-medium

El Volcán Arenal també ha permès al poble de La Fortuna la creació de balnearis d’aigües termals. De les capes subterrànies procedeixen aigües que surten a 68ºC de temperatura. Diverses instal·lacions la tracten i la refresquen i en fan banys termals. N’hi per a tots els gustos i preus. Nosaltres hem visitat els més barats (8$ per persona i si pagues amb la moneda local encara surt una mica més barat!). Es diuen Las Termalitas del Arenal. S’hi ha d’arribar amb cotxe particular o taxi (12 dòlars anar i tornar). La veritat és que són impressionants! Hi ha fins a 10 piscines, una de les quals està tan calenta que no pots ni entrar-hi!! També compta amb taules de pícnic i barbacoes on fer-te el menjar. Obren de 10 del mati a 10 de la nit. Això sí, creiem que cal anar-hi de nit ja que amb la calor i el sol que fa en el país, anar-hi de dia dins l’aigua calenta no ha de ser la millor sensació. Imaginem que si aquests banys termals estan tan bé, els més cars (fins a 50$) ja han de ser espectaculars. 

Aquí no hi vam fer fotos però en podeu trobar de bastant pròximes a la realitat a fotos de Termalitas del Arenal.