Preparant la pàgina…

PARACAS

Paracas és una població de Perú, situada a la costa del Pacífic, al sud de Lima. Els especials atractius turístics d’aquest indret són les Islas Ballestas i la Reserva Nacional de Paracas. Són molts els “tours” que, igual que vam fer nosaltres, visiten les illes al matí molt aviat i la Reserva tot seguit. El tour té una durada de mig dia i costa 25 soles per persona (incloent el transport d’anada i tornada des de la ciutat de Ica).

Les Islas Ballestas són unes formacions rocoses que es troben situades al mig del mar a una mitja horeta de navegació amb llanxa ràpida des de la costa. Pel camí, normalment totes les barques acostumen a passar per davant del “Candelabro”, una estranya figura (semblant a les línies de Nazca) de 180 metres de llarg dibuixada sobre una paret de pedra. El seu significat avui en dia encara esdevé un absolut misteri. El recorregut continua fins arribar a les illes que són espectaculars. Estan absolutament farcides de fauna, especialment d’aus però també s’hi poden veure lleons marins i pingüins. Tot i que diuen que durant el recorregut cap a les illes sovint es veuen dofins, nosaltres no vam tenir sort. El que sí que vam contemplar va ser un grup d’uns deu pingüins passejant per sobre les roques, el seu caminar patós era molt graciós. També amb la barca, vam passar per davant d’una platja on la guia ens va explicar, que just en aquella època les foques hi acudien per parir.

Després d’estar fent voltes a les illes durant una bona estona, vam tornar a la costa. I des d’allà, vam anar amb cotxe fins la Reserva Nacional de Paracas que és un desert. A pocs quilòmetres de l’entrada, hi havia unes llacunes plenes de flamencs, però es veien de lluny. Un cop ja endinsats en el desert, vam visitar llocs espectaculars. Una platja i un poblet pesquer preciosos, però el millor de tot, va ser la carretera per la que vam passar per arribar fins aquests indrets, estava feta de sal!