Preparant la pàgina…

SAN CRISTÓBAL

És l’illa que més ens va fascinar de les Galápagos. El seu poble, Puerto Baquerizo, és petit i s’arriba a qualsevol racó a peu (fins i tot a l’aeroport). La zona del port és molt maca i té bones platges. La gent de l’illa és molt agradable. De fet, no ens hagués importat gens quedar-nos-hi a viure un temps! Al poble però, no hi ha tanta varietat d’allotjaments, restaurants ni agències de tours com a Puerto Ayora.

A San Cristóbal vam tenir l’oportunitat de visitar alguns llocs de l’illa amb l’Eduardo (ex-alcalde i ex-director de l’escola), de viure la festa major prèvia al Nadal, i de conèixer al cap d’Agrupament dels Scouts de l’illa! A més a més del poble, els atractius de l’illa són:

 

PLAYA LA LOBERIA

L’anomenen així perquè abans sempre estava plena de llops marins però recentment, aquests s’han mogut a una platja molt propera al port degut al soroll del avions. Està situada darrera l’aeroport i es triga prop d’una hora caminant. Pràcticament no hi ha ombres i cal portar gorra o barret, sinó us pot passar com a en Lluís, que va patir una insolació aquell dia. Nosaltres a la platja hi vam poder veure llops marins amb algunes cries. Els voltants de la platja també són interessants per descobrir tot caminant.

 

PLAYA MANN

És una de les nostres preferides de l’illa. És tranquil·la, està a prop del poble, té un petit bar i a la tarda-vespre se sol omplir de gent que hi va a descansar i a veure la posta de sol. També pots trobar-hi alguns llops marins que a vegades et passen tan a prop, que sembla que t’hagin de fer fora de la tovallola.

 

CERRO TIJERETAS

Es tracta d’un petit turó o cerro (com en diuen ells), amb un camí senyalitzat. Aquest et porta a un parell de miradors i a una petita cala d’aigua transparent on pots banyar-te. També pots accedir a una petita platja freqüentada per surfistes però molt plena de roques i no sabem si massa adequada per a fer surf. En el mateix camí, també hi ha el centre d’interpretació de l’illa, on s’expliquen coses sobre la formació de les illes i la seva flora i fauna.

A més del que s’hi pugui fer i veure, aquesta illa té alguna cosa especial que fa que t’hi vulguis quedar. És la nostra preferida.