Preparant la pàgina…

SANTA CRUZ

Santa cruz és l’illa principal de les Galápagos. El seu poble, Puerto Ayora, és on es concentra la major activitat turística de les illes. El centre està ple de bars, restaurants, botigues de souvenirs, joieries i agències de tours. Fins i tot vam trobar una botiga, a prop de l’estació Charles Darwin, que venia xocolatines en forma de tortuga! Pel poble et pots moure a peu quasi a tot arreu o sinó, es pot agafar un taxi per només 1$. A més a més del poble, a l’illa hi ha els següents atractius a visitar:

 

PLAYA DE LOS ALEMANES I LAS GRIETAS

Són dos llocs molt característics de l’illa que es troben en el mateix camí. Per arribar-hi cal anar amb un taxi aquàtic que surt des del port i té un cost de menys 1$ per persona. La resta del camí es fa a peu i es tarda aproximadament 30′ en arribar a tots dos llocs. Durant el recorregut es passa per unes salines connectades amb el mar. La sal que s’extreu s’utilitza per elaborar el famós peix sec-salat de les Galápagos.

Las Grietas és un petit espai d’aigua salada entre dues parets de roques, diferent a tot el que hi ha a les illes i ideal per a fer-hi snorkel. La Playa de los alemanes és una petita platja molt tranquil·la i quasi sense onades, on habitualment es poden veure iguanes marines. 

 

TORTUGA BAY

És un dels atractius principals de l’illa i pel contrari del que indica el seu nom, no és una platja plena de tortugues, tot i que s’hi poden trobar iguanes, aus i d’altres animals. La badia consta de dues platges, “Playa Brava” i “Playa Mansa”. La primera és una platja gran amb moltes onades i on molta gent practica surf. La segona és una platja petita on l’aigua està tan tranquil·la que sembla una piscina. Per arribar-hi s’ha de recórrer un camí d’una hora aproximadament i no cal pagar res, però a l’inici del camí cal registrar-se. Per accedir a l’inici d’aquest via, es triga mitja hora a peu o 5′ amb taxi des del centre de Puerto Ayora.

 

MERCAT DEL PEIX

Situat al mig del poble, aquest és un dels llocs que no us podeu perdre. Habitualment, tant al matí com a la tarda en aquest mercat hi ha persones que venen el peix que acaben de portar les barques de pescadors. És molt curiós perquè tenen tot el peix per allà sobre, i un grup de pelicans, una llop marí i algunes iguanes intentant menjar-se’l! Pels turistes és peculiar i interessant de veure. En aquest mateix mercat pots comprar llagosta i els mateixos pescadors per uns 15$ més te la cuinen!

 

ESTACIÓ CIENTÍFICA CHARLES DARWIN

Aquesta estació agrupa el centre d’investigació científica, un centre d’interpretació i un de recuperació de tortugues terrestres. El centre d’interpretació és molt interessant de visitar. S’hi explica l’origen de les illes, així com també, la diversitat de fauna i flora que s’hi troba. I si vols veure moltes tortugues terrestres (i alguna iguana), el centre de recuperació n’està ple.

A part d’aquests llocs, també us aconsellem que una nit feu una passejada pel moll del port de passatgers, allà es poden veure petits taurons! Hi ha un parell més d’indrets interessants per veure a l’illa que nosaltres no vam tenir temps de visitar. “Los túneles de lava”, que com indica el seu nom, són uns tubs formats per lava d’una mida que hi cap una persona dreta a dins. I les finques de tortugues terrestres situades a la part alta de l’illa, on es poden veure aquests animals en “llibertat”.