Preparant la pàgina…

MORAY

Moray són unes ruïnes Inques que es troben situades entre les poblacions d’Urubamba i Maras, en el Valle Sagrado, a prop de la ciutat de Cusco. 

Pels Inques, Moray era un laboratori agrícola. Són un conjunt de terrasses agrícoles circulars que van sobreposant-se una a l’altra i així es van ampliant. Per accedir d’una terrassa a l’altra van construir unes pedres sortints que funcionaven com esglaons. En aquest terreny hi conreaven una gran varietat de productes, entre ells patates de molts tipus diferents. Es diu que Moray era el seu laboratori agrícola perquè es posava a prova la temperatura que es necessitava per cultivar cada conreu. La temperatura de cada una de les grades o terrasses és diferent. De fet, entre un nivell i el seu superior poden arribar a diferir 3 o 4 graus. També, a Moray feien càlculs de la producció que podien treure de cada producte per cada x metres quadrats de terreny. Tot plegat, fascinant!

 

COM ARRIBAR-HI

La gran majoria de la gent (que no disposen de vehicle) hi van amb taxi. Es pot contractar un taxista (amb el preu prèviament pactat, que sol estar al voltant de 100 soles) a Ollantaytambo i demanar-li per visitar les Salinas de Maras i Moray. Una altra opció (però més cara) és anar-hi amb taxi o un tur des de la ciutat de Cusco.