Preparant la pàgina…

RíO CELESTE

Si visites la zona de La Fortuna a Costa Rica, no et pots deixar perdre Río Celeste. És un riu dins el Parque Nacional del Volcán Tenorio. Està a una hora i mitja amb cotxe des de La Fortuna i destaca per la seva aigua de color blau intens. Una llegenda diu que Déu, quan va acabar de pintar el cel va netejar els pinzells dins el riu…

La realitat és que el color es deu a un efecte molt particular de la llum, semblant al de l’arc de Sant Martí. El riu es forma en la confluència dels rius Buena Vista i Quebrada Agria. En el fons de les aigües en aquesta confluència hi ha una alta concentració d’uns minerals (silicats d’alumini) que en contacte amb la llum solar, dispersen la llum produint així aquest efecte òptic amb el color blavós tan particular.  

Tot i que nosaltres vam enganxar un dia de pluja i els dies de sol el color encara és més intens, a les fotografies es poden veure els colors especials d’aquest riu.

Des de La Fortuna ofereixen tours per anar a Río Celeste però són molt cars. La millor forma d’anar-hi és pel vostre compte llogant un vehicle per aquell dia. El cotxe costa al voltant de 50€ per dia i l’entrada al Parc uns 12$ per persona, (els tours acostumen a sortir per 70$ per persona). A més a més, al vespre podeu aprofitar el cotxe per anar a alguns banys termals, molt famosos a La Fortuna. Cal que el cotxe que llogueu sigui alt, ja que el tall final de carretera per arribar-hi és sense asfaltar, amb forats i pedres. A la Fortuna hi ha tres companyies de lloguer de cotxes (pels costa-riquencs “rentar un carro”, sí fa riure :P): Adobe, Trebol i Alamo. La més econòmica i que està millor és Adobe, Trebol la seva política de fotocòpies de targetes de crèdit no inspira massa confiança i Alamo és la més cara. 

Us deixem la ubicació amb Google Maps de l’entrada a Río Celeste, perquè us sigui fàcil trobar-ho si hi aneu pel vostre compte.