Preparant la pàgina…

TERCER DIA DE CREUER

El tercer dia ens vam despertar a l’Illa de Bartolomé, situada a l’est de l’Illa de Santiago. Ens havien dit que en aquest lloc hi havia moltes possibilitats de veure pingüins, així que ens vam aixecar molt il·lusionats. 

Vam esmorzar aviat, com sempre, i de seguida vam pujar a les “pangues”. Vam tenir molta sort perquè no portàvem ni cinc minuts navegant que de sobte un grup de vuit o nou pingüins van treure el cap a la superfície. Durant una bona estona els vam estar seguint. Va ser molt curiós veure que ràpid que neden. 

Llavors vam arribar a la vora de l’illa i vam desembarcar. Vam caminar per unes passarel·les de fusta que arribaven fins a dalt de tot de l’illa. Des de la part superior les vistes eren espectaculars. Es veien tot de cràters o antics volcans que per l’erosió, havien estat mig destruïts. De fet, la roca en punta que s’observa a la foto, és l’antiga paret d’un volcà que es va ensorrar. Es coneix amb el nom de Pináculo i és una de les imatges més representatives de les Galápagos. Aquesta illa i la badia del davant, Sullivan Bay, porten el nom d’un dels amics de tota la vida de Charles Darwin. Ambdós van fer molt famoses les illes. 

Vam tornar al creuer i ens vam posar el neoprè. Era el nostre tercer snorkel a les Galápagos. L’aigua estava molt freda. Vam nedar voltejant el Pináculo i tot i que un company del grup que nedava just darrere nostre va veure i fotografiar un tauró d’uns dos metres, nosaltres no vam tenir aquesta sort… Tot i això, va ser un bany bonic ja que vam nedar entre bancs de peixos i el fons estava ple d’estrelles de mar de diferents colors.

En acabar l’snorkel, vam pujar a les “pangues” i vam tornar al creuer. Després de dinar i d’una bona migdiada a la proa, vam tornar a posar-nos el neoprè i vam pujar a les “pangues” que ens van portar fins a la badia de davant, Sullivan Bay. Faríem el segon snorkel del dia. Aquesta vegada vam nedar entre tortugues molt grans i vam tornar a veure una manta.

Vam anar cap al vaixell on ens hi esperava en Wilson, el barman, amb una xocolata calenta deliciosa per entrar en temperatura. Vam dutxar-nos i vestir-nos molt ràpid i vam tornar a pujar a les petites embarcacions, que ens van portar fins a la costa de Sullivan Bay. L’última excursió del dia era per caminar sobre lava. Va ser increïble.

Vam tornar al creuer per sopar. Després, estàvem tan cansats que vam anar a dormir molt aviat. Calia carregar forces per l’endemà.