Preparant la pàgina…

PUNTA TOMBO

Punta Tombo és una reserva natural, situada a la província de Chubut a Argentina, on hi ha una de les colònies més grans del pingüí de magallanes. S’hi pot arribar amb cotxe des de les ciutats de Trelew o Puerto Madryn. L’entrada a la reserva té un cost de 250 pesos per persona.

 

ALGUNES CURIOSITATS DELS PINGÜINS

Els pingüins tenen una substància oliosa a la cua que, amb l’ajuda del bec reparteixen contínuament per les seves plomes per tal d’impermeabilitzar-les. Canvien de plomes un cop a l’any i quan ho fan, no poden entrar a l’aigua i nedar. Per això, abans, s’estan un temps al mar alimentant-se. Tenen la capacitat de regular la seva temperatura corporal, especialment dins l’aigua. Fora l’aigua, per expulsar l’excés d’escalfor del seu cos, criden amb el bec cap amunt. El seu caminar tant característic i graciós, és degut a que tenen les potes situades massa endarrera del seu cos.

 

De Punta Tombo ens va fascinar veure que els pingüins creuaven pel mig dels camins, i que la colònia que hi habita sigui tant gran. Mai havíem vist tants pingüins junts, actualment n’hi viuen més de 1.000.000!