Preparant la pàgina…

QUINA ÉS L’ÚLTIMA VEGADA QUE VAS VEURE ALGUNA COSA PER PRIMERA VEGADA?

Avui, mentre observàvem un espectacle natural (pelicans, fragates i llops marins lluitant per un tros de peix), hem conegut una dona que ens ha regalat una frase que ens ha encantat. Ens ha dit: Quina és l’última vegada que vas veure una cosa per primera vegada? A les Galápagos és així, cada dia descobreixes i veus coses que es teus ulls no havien vist mai abans.

Heu vist mai una serp caçant i menjant-se a una sargantana? 

Heu vist mai la closca d’un cranc? Sabíeu que els crancs no sempre viuen sota la mateixa closca? A mesura que creixen la canvien, surten d’una, l’abandonen i se’n construeixen una de nova. Segreguen una substància que s’acaba convertint en la seva nova closca.

Heu vist mai una lluita entre pelicans, fregates i lleons marins per un tros de peix? Sabíeu que els ocells que cacen a l’aigua i mengen peixos tenen una glàndula que fabrica una substància que s’escampen per les plomes per tal d’impermeabilitzar-les? De no ser així, no podrien fer-ho, ja que els ocells convencionals amb les ales molles no poden volar. Els que tenen aquesta glàndula estan una tercera part de la seva vida posant-se la substància impermeabilitzadora a les ales, abans i després d’anar a caçar a l’aigua. Una altra característica dels pelicans és que tenen una bossa a sota del bec, on recullen i emmagatzemen els peixos mentre cacen. 

En aquestes imatges es veu clarament l’espectacle que vam presenciar una tarda, durant la posta de sol, en una de les platges de Galápagos. Lleons marins, pelicans i fregates (elles no tenen la substància impermeabilitzadora, per això no poden entrar a l’aigua per caçar) lluitant per un tros de peix. 

Heu vist mai a pingüins i pelicans compartir un bany? Sabíeu que els pingüins per trobar aliments, a vegades arriben a entrar a dins el bec dels pelicans per robar-los els peixos? És apassionant la convivència que hi ha entre animals de diferents espècies a les Galápagos. No sorprèn veure un cranc fent companyia a una iguana o dofins i lleons marins jugant junts…

Heu vist mai un flamenc completament blanc? Sabíeu que quan aquests neixen no són rosats? Són blancs i són els crustacis dels que s’alimenten que els donen amb el temps aquest color rosa a les plomes. 

Això és el que t’ofereix viatjar, mai pares d’aprendre coses noves!